profruit
o nama usluge sorte voćari rasadnici SmartFresh novosti kontakt about us

Rasadnici

Samo sertifikovani i bezvirusni sadni materijal voća predstavlja zdravu i sigurnu osnovu za započinjanje profitabilne voćarske proizvodnje. Upravo iz tog razloga neophodno je da rasadnici u Srbiji prepoznaju potrebe voćara i prate inovacije na tržištu sadnog materijala. PRO FRUIT Vam može pomoći tako što će obezbediti neophodan repromaterijal bazne kategorije iz Holandije za podizanje matičnjaka, u vidu jednogodišnjih baznih podloga i jednogodišnjih matičnih sadnica velikog broja voćnih vrsta i sorti. Takođe, u prilici smo da ponudimo i sertifikovane kalem grančice i podloge, slobodnih i zaštićenih sorti, proizvedene u stranim i domaćim ovlašćenim rasadnicima.

S obzirom da je Srbija postala punopravni član UPOV i da je već u primeni Zakon o zaštiti selekcionerskih prava, stvorena je klima za uvođenje modernog sortimenta koji je u skladu sa tražnjom potrošača.

Uzimajući u obzir pomenutu činjenicu, svi proizvođači voća u Srbiji koji žele da izvoze na inostrana tržišta moraće da zasnivaju zasade sadnim materijalom proizvedenim isključivo u ovlašćenim rasadnicima koji za određene sorte poseduju licencni ugovor sa vlasnikom sorte.

Pored uvođenja novog i traženog sortimenta, nemeće se i pitanje kvaliteta sadnog materijala koji je prisutan u Srbiji. Poslednjih godina velike plantaže su podignute upravo sadnicama sa prevremenim granama iz uvoza. Prednosti takvih sadnica su višestruke u savremenom voćarstvu. Pored voćara sa ovih prostora, sve veće interesovanje za sadnicama ovog tipa prisutno je u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji i drugim istočnoevropskim zemljama, koje su inače tradicionalna tržišta naših rasadnika.

Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit rasadnici Profruit vocari Profruit vocari
Naslovna strana / O nama / Usluge / Sorte / Voćari / Rasadnici / SmartFresh / Novosti / Kontakt / About Us © Copyright Profruit 2013.  Linkmedia
trava