profruit
o nama usluge sorte voćari rasadnici SmartFresh novosti kontakt about us

SmartFresh je najbolji prijatelj vaše Jabuke!!!

Omogućava očuvanje kvaliteta proizvoda


Kroz sve faze, od skladištenja, preko transporta do maloprodaje, SmartFresh omogućava da do potrošača dođe proizvod superiornog kvaliteta. Plodovi voća, koji bolje održe svoju čvrstoću, teksturu i dobar izgled ploda su ne samo atraktivniji za potrošače već predstavljaju manjak otpada i velika su prednost za industriju i proizvodnju svežih proizvoda:
Među mnogim prednostima koje SmartFresh donosi proizvođačima su
  • Povećana fleksibilnost na tržištu svežih plodova voća
  • Merljivo duže čuvanje i skladištenje čak i na srednji i duži rok
  • Mogućnost izlaska na nova, udaljena eksportna tržišta za koja je potreban dugotrajan transport, bez gubitaka u kvalitetu prilikom dospeća na odredište
  • Kontrola skladišnih oboljenja – ukoliko je primenjen u skladu sa preporukama i protokolom za datu sortu.


Potrošači radije biraju ovako skladištene proizvode


Uporedni testovi degustacije u 8 Evropskih zemalja i SAD su pokazali da 3 od 4 potrošača radije biraju SmartFresh jabuke i izdvajaju naročito njihovu sočnost i hrskavost.

Kako SmartFresh deluje


Od trenutka kada se plodovi uberu, na željenom stepenu zrelosti, počinje njihovo dozrevanje i kvarenje. To je zato što voce proizvodi sopstveni hormon sazrevanja – etilen. On omogućava rast i sazrevanje, ali isto tako i prezrevanje i kvarenje plodova. U nekim slučajevima, etilen je odgovoran za ozbiljne poremećaje koji dovode do kvarenja i propadanja robe u celoj hladnjači. Kada se koristi unutar skladišnog prostora, SmartFresh redukuje otpad i omogućava održavanje čvrstoće, teksture i izgleda plodova, tako što zaustavlja negativno dejstvo etilena.
Aktivna supstanca SmartFresh-a, 1 metilciklopropen (1-MCP) je jednostavan molekul ugljovodonične strukture sličan prirodnom etilenu koji se javlja u plodovima voća. Kada se doda u vodu, 1-MCP se oslobađa i blokira receptpore etilena na plodovima. Disanje voća i stepen sazrevanja se usporava. Kada se voće iznese iz skladišta, ono prirodno počinje ponovo da stvara etilen i sazrevanje se nastavlja.

Bezbednost i efikasnost


SmartFresh je proizvod koji čuva životnu sredinu i ne ostavlja rezidue na ili u plodovima, kao ni u životnoj sredini. Njegova bezbednost i efikasnost je ispitana i odobrena od međunarodnih nadležnih institucija za bezbednost hrane te je proizvod registrovan u 42 zemlje sveta. FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) je prihvatila SmartFresh –ovu aktivnu materiju 1-MCP kao globalni standard za kvalitet i bezbednost.

Za više informacija o načinu primene proizvoda SmartFresh molimo kontaktirajte servis provajdera za Srbiju: PRO FRUIT DOO, Beograd telefon: 063 419 431

Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh
Profruit smartfresh Profruit smartfresh


Naslovna strana / O nama / Usluge / Sorte / Voćari / Rasadnici / SmartFresh / Novosti / Kontakt / About Us © Copyright Profruit 2013.  Linkmedia
trava